Alimentatia veveritelor este foarte vasta , acestea fiind omnivore , si include cereale , fructe , legume si hrana de origine animala . Alimentatia de baza consta intr-un amestec de grau , porumb , orz , seminte de floarea soarelui si de dovleac , sorg si alune. O portie zilnica de fructe si legume ar trebui sa fie nelipsita. Acestea trebuiesc oferite in cantitati mici deoarece veveritele le pot cara in vizuina pentru depozitare iar acestea se vor altera rapid devenind astfel rapid o problema pentru sanatatea acestora. Recomandarea mea este de a le taia cubulete si infige in betisoare pentru frigarui impiedicad astfel veveritele sa le depoziteze in vizuina si ajutandu-ne sa le indepartam rapid pe cele ramase neconsumate. Printre fructele si legumele consumate cu placere de catre veverite se numara capsuni , coacaze , pere , cirese , banane , piersici , nectarine , piersici , morcovi , castraveti si salata verde. Samburii de la caise , nectarine si piersici se vor indeparta deoarece sunt toxici. Inainte de a le oferi veveritei este indicat sa le spalati si stergeti de apa . In cazul in care le-ati pastrat in frigider este necesar sa le scoateti cu o jumatate de ora , inainte de a le oferi veveritelor , pentru a ajunge la temperature camerei. Importante sunt si semintele cu coaja tare , deoarece sunt o sursa excelenta de energie si vitamine esentiale si ajuta la tocirea dintilor. In acest sens putem oferi veveritelor alune de padure , fistic , migdale , arahide , ghinde , caju si nuci ( oferite in cantitati moderate deoarece nucile pot rancezi usor). De asemenea o portie de seminte mici este binevenita , seminte ca meiul , in , canepa si glant fiind consumate cu placere. De cateva ori pe saptamana este binevenita o masa de origine animala , putandu-i oferi carne de vita/pui proaspata , oua fierte tare sau oua de prepelita crude , mancare de caini sau pisici bogata in carne ( umeda sau uscata – granule ) si iaurt. O alternativa la cele de mai sus este hrana special conceputa pentru veverite , hrana ce o puteti achizitiona din pet shop-uri. Nu ar trebui sa uitam de osul de sepie care este o sursa importanta de calciu si care ajuta la tocirea dintilor. Apa joaca si ea un rol important si ar trebui sa fie nelipsita , curata si proaspata. Ea ar trebui oferita din adapatori special concepute pentru rozatoare , din acelea cu picurator.
sunt foarte ,foarte stricatoare,ca de obicei mi-au furat toate alunele pe cand inca nu se formase bine samburele, era ca boaba de piper....daca erau coapte parca nu ma suparam pe ele dar asa.....
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.